V naslednjih poglavjih bomo opisali enodnevne izlete iz Istre do Benetk, potek obiska, enosmerne vožnje s katamarani in dali kratek zgodovinski opis tega edinstvenega mesta.

Predpisi zaradi epidemije covid-19

Od leta 2021 morajo vsi potniki, starejši od 5,99 let, priložiti enega od teh dokumentov:

  • 1. potrdilo o cepljenju (predložiti je treba potrdilo, da ste pred več kot 14 dnevi prejeli drugi odmerek cepiva COVID-19 ali prvi odmerek podjetja Johnson & Johnson), ali
  • 2. potrdilo o bolezni v 6 mesecih, ali
  • 3. PCR test, ki ni starejši od 72 ur, ali hitri antigenski test (RAT) za Covid-19, ki ni starejši od 48 ur. Na voljo testiranje.

Ti dokumenti bodo preverjeni ob vstopu na ladjo (check-in) in ob prihodu v Italijo.

Druge obveznosti:

  • Izpolnite prijavnico v Italijo.
  • Pri čolnarjenju so potrebne maske za vse, starejše od 7 let.

Izleti z ladjo iz Istre v Benetke (odpovedano zaradi epidemije COVID-19)

Benetke so najbolj iskana destinacija za izlete iz Istre. Ponujamo vam potovanja, ki jih organizirajo: "Atlas d.d.", "Kompas d.o.o.", "Venezialines d.o.o.". Organizatorji potovanj določajo pogoje in cene.

Hrvaška ni v schengenski uniji, zato turisti prehajajo skozi policijsko in carinsko kontrolo na državni meji. Nujno boste potrebovali potni list ali osebno izkaznico! Za rezervacijo so potrebne naslednje informacije: ime in priimek, datum rojstva, državljanstvo, spol in številka dokumenta, s katerim potujete (potni list ali osebna izkaznica).
Z istrske obale je mogoče Benetke doseči z vlakom, avtobusom ali ladjo. Potovanja z ladjo imajo prednost, ker je do Benetk pogosto lažje, hitreje in ceneje prispeti po morju. Dolžine potovanj se razlikujejo glede na pristanišče v Istri, iz katerega se odrine, od 90 km (Umag) do 151 km (Rabac). Vožnja s katamarani v eno smer traja približno od 2,5 do 4 ure. Ladje imajo popolno opremo, klimatsko napravo in bar. Obisk Benetk traja približno od 5 do 6 ur. Povratek je v večernih urah.

Potek obiska Benetk od pristanka, Trga Sv. Marka do odhoda

Skupinski načrt gibanja od pristanišča do trga Sv. Marka ob obisku v Benetkah.Izkušeni vodiči vas bodo spremljali v času vožnje po Jadranskem morju in v času sprehoda do Trga sv. Marka, prvih 30 minut v mestu. V Benetkah se skupina odpravi iz pristanišča San Basilio, prečka Grand Canal preko Ponte dell'Accademia in konča na Trgu sv. Marka (San Marco Piazza). Zagotovljeno je vodenje v angleškem, nemškem in hrvaškem jeziku. V mestu lahko po želji najamete izlet z gondolo, si privoščite kosilo ali pa taksi čoln. Pred prihodom v Benetke, vam bodo vodiči podali pregled osnovnih informacij o mestu, turističnih atrakcijah, uri zbora skupine in času odhoda.

Trajekti iz Benetk do Hrvaške

Z ladjami je mogoče potovati tudi le v eno smer. V Benetkah se vkrca v pristanišču San Basilio, s hrvaške strani pa se da potovati iz Umaga, Poreča, Rovinja in Pule. Cene za leto 2020 se gibljejo od 400 do 645 kun, odvisno od datuma potovanja in linije. Ob prihodu z ladjo na Hrvaško, vam lahko tudi pomagamo najti avtobus ali taksi.

Pošljite nam povpraševanje za cene in razpored potovanj. Več informacij o izletih, časih odhoda in lokaciji, avtobusih in pick-up točkah, lahko dobite s klikom na navigacijsko vrstico na naši spletni strani ali pa neposredno pri nas.

Benetke

Zgodovinsko središče mesta je bilo postavljeno na 118-ih otokih. Mesto se nahaja se v laguni med reko Po in Piavo, v severnem Jadranskem morju. Material, ki ga prinašajo reke, je pesek, zato imajo številne stavbe temelje iz hrastov, ki so vstavljeni v pesek in blato. To je edinstven način gradnje. Naravne kanale med otoki so z leti umetno poglobili, da se je zagotovila boljša plovnost. Otoki so med seboj povezani z mostovi. Benetke so kot mesto na vodi na seznamu Unescovih območij svetovne dediščine od leta 1987 in imajo zelo pogosto navdihujoč učinek na umetnike. So ena izmed najbolj obiskanih turističnih atrakcij na svetu.

Ime mesta izhaja od starodavnih Venetov, ljudi, ki so živeli v tej regiji že v desetem stoletju pred našim štetjem. Mesto je bilo zgodovinska prestolnica Beneške republike. Pisatelji in novinarji so ga opisali kot "nedvomno najlepše mesto, ki ga je zgradil človek" ali eno najbolj romantičnih mest v Evropi.
Benetke so bile središče napredne civilizacije, na kar najbolje nakazuje zgodovinsko dejstvo, da je že leta 960 beneški dož Pietro IV. Candiana v državnem zboru potrdil zakon, ki prepoveduje trgovino s sužnji.

Arhitekturni slog je bogat in raznolik. Med številnimi znamenitostmi obstajajo tudi bazilika sv. Marka in Piazza San Marco, Grand Canal, most Rialto. Tu so tudi znani muzeji in galerije, kot so Muzej sodobne umetnosti Cà Pesaro in Muzej orientalske umetnosti, Muzej Peggy Guggenheim-Benetke in mnogi drugi.

Benetke so tudi pomembno središče v Italiji za modo in nakupovanje, tu imajo svoje prodajalne Louis Vuitton, Prada, D & G, Zegna, Armani, itd. Tudi v manj razkošnih nakupovalnih ulicah, boste našli številne trgovine s spominki in darili. Za turiste so najbolj priljubljeni izdelki iz muranskega stekla in karnevalske maske.

Mesto se nahaja poleg mednarodnega letališča Marco Polo, v bližini pa je tudi letališče Treviso v Trbižu, 30 km od Benetk. S preostalim svetom jga povezujejo tudi številni regionalni in nacionalni vlaki.

Beneški karneval. Čeprav je to samo v februarju, lahko zdaj vidite slike, ki opisujejo vzdušje plavajočeg mesta.

GondoleCanal Grande v BenátkáchNa lesenih dokih v BenetkahKarneval

Za več informacij o izletu z ladjo v Benetke ali na potovanje, pokličite renatu Heinrich na +385989485604 (Nenad na +38598232083) ali pošljite e-poštno zahtevo. Tukaj so splošni pogoji ekskurzij.