Brijuni

Brijuni-szigetekA Brijuni-szigetek 14 lakatlan kisebb-nagyobb szigetből áll. A teljes szigetcsoport össz területe mintegy 34 négyzetkilométer, és a természeti értékek, a kulturális és történelmi örökség figyelemre méltó kombinációja. A legnagyobb sziget a Veli Brijun, amelyen a Nemzeti Park található. Felszíne kb. 6 négyzetkilométer, a part hossza kb. 24 km. A következő a Mali Brijun, amely felszine kb. 1 négyzetkilométer, a part hossza körülbelül 8 km. A többi sziget sokkal kisebb. Brijuni legmagasabb csúcsa mindössze 55 méter magas. Őshonos növények, rendkívüli módon megőrzött mediterrán bozótos rétek, ahol gondtalanul legelhet a dámvad, őz és muflon, a zebrák, szomáliai juh, szarvasmarha, indiai dromedár, a láma és az elefántok. Érdekes tényező,hogy a szigeten Veli Brijun 200 dinoszaurusz nyomra bukkantak. Mindez a brijuni táj és kiránduló program része.
Brijuni az egykori Jugoszlávijában státusz szimbólumnak számitott,itt szerveztek találkozokat a Jugoszláv Kommunista Párt vezetősége részére, melynek élén Josip Broz- Tito állt. Halála után, az 1980-as évben,fontolóra veszik Brijuni felhasználását turisztikai célokra. Brijuni 1983-tól nyilt meg a látogatók részére, de attól a perctől kihagyhatatlan úticéllá vált a kirándulók számára.Továbbra is Brijuni a vagyon, a fontosság és a státus szinonimája.Mái napig is Horvát ország elnöke itt tart fontos megbeszéléseket az államférfiakkal és itt fogadja a nagyköveteket. A Horvát kormány igényeihez 6 lakosztály áll rendelkezésre. A turisták számára a Villa Primorka napi 13500 HRK-ért bérelhető.

Brijuni városnézés

Brijuni Mikor megérkeznek a Nemzeti Parkba a látogatók,fölszállnak az elektromos vonatra,mellyel meglátogathassák a távol álló régészeti helyszineket: Verige öböl, egy római villa rusztikus maradványaival az első századból. Az út a szafari parkon át vezet ahol az afrikai állatok harmónikus közösségben élnek.Az elektronikus vonattal való utazás után,útvezetővel séta következik. A sziget régészeti múzeuma a 16. századi velencei kastélyban van és a 15. századból való szent German kis gótikus templomában, állandó jellegű kiállitás amely Isztra glagolitikus műemlékeit és freskójainak másolatát tartalmazza. Ezt követi a természet történelmi gyűjtemény és Tito a Brijunokon tartalmú kiállitás.Ez a túra szünettel 3 óra 30 percig tart.

Veli Brijun szigete, amelyen a Nemzeti park található, a következő módon látogatható.

Kirándulás Pula-Brijuni

Hajókirándulás ára Pulából Brijunra 300 HRK beleszámitva a tapasztalt vezetőt és a belépőt. Ez a kirándulás a csúcsszezonban mindennap megy.

Látogatás a Brijuni Nemzeti Parkba (Fažana-ból)

Online belépőjegyeket kinálunk a Nemzeti Parkba. Legmegfelelőbb saját gépkocsival eljutni Fažanába. Ezek az utak naponta 6-szor indulnak. A hajó indulása 9:00, 10:00, 11:30, 13:30, 14:30, és 15:30. A jegyeket jóval az indulás előtt szükséges lefoglalni, mert a hétvégi időpontok túlterheltek csoportokkal, a főszezonban pedig legnehezebb a 10:00-i időpontra hajójegyet kapni. Néha lehetséges, hogy a hajón van hely, azonban az elektromos vonaton nincs s amely úgy töltődik fel, hogy minden utas egy nyelven követi az útvezetőt.
A felnőttjegy árak:
200 kn januárban, februárban, novemberben és decemberben,
200 kn márciusban, áprilisban, májusban és októberben,
250 kn júniusban és szeptemberben,
250 kn júliusban és augusztusban.
Az ár tartalmazza az idegenvezetőt, a hajóutat és a Nemzeti parkra szóló belépőjegyet. Bejelentkezés alkalmával be kell jelölni az időpontot és az útvezetés nyelvét. A parkolás legegyszerűbb a „Badel”nevezetű régi üzem mellett, a 1. Maja utcában, 4 HRK óránkénti árral amelyet kimenetelkor fizettetnek. Legolcsóbb a Fažan kijáratánál lévő parkoló Pula irányában. Az ár napi 10 kn. Fazaneba városközi busszal is jöhetünk amely Púlából indul.

Rövid kirándulások

Csoportok részére lehetséges a szervezett kirándulás amely tartalmazza a fürdést és ebédet, anélkül, hogy meglátogatnák a Nemzeti parkot, vagy csak egy panorámás útra. A Fazana-i hal-pikniki kirándulás magába foglalja a szigetcsoport körüli panorámás utat és a Sveti Jerolim szigeti fürdőzést. Az ár 225,00 HRK felnőttek részére amely magába foglalja az aperitift, valamint az ebédet itallal.
Végül, lehetséges magánlátogatás is a nemzeti parkba, de külön bejelentéssel. Bővebben erről más kikötőkből .

 

LimRovinjHajókirándulás: Pula-Brijuni-Lim-Vrsar-Rovinj-Pula (Hal piknik)

Templom St. Eufemia (Rovinj)Sziget St. NikolaTemplom St. Eufemia


Részletesebb tájékoztatásért forduljon hozzánk e-mailben vagy telefonon (Whats Up, Viber és Face Time) ezenkivül Renátát a +385989485604 vagy Nenad-ot a +38598232083 számokon. Általános feltételek.