Izleti z ladjo iz Rovinja

Opis potovanj

Iskanje delfinov ob sončnem zahodu

Iskanje delfinov.Odhod iz pristanišča Rovinj okoli 18. ure. Vožnja z ladjico traja 30 minut, saj je v bližini Limskega kanala najlažje videti delfine. Vrnitev v pristanišče okoli 20.30. Poskrbite, da vzamete fotoaparat. Potovanje je primerno za družine z otroki, čeprav iskanje delfinov ni stoodstotno uspešno.
Cena za odrasle znaša 150 HRK in vključuje pijačo dobrodošlice. Čas odhoda se lahko razlikuje glede na datum.

Spletna rezervacija

Panoramska vožnja skozi rovinjski arhipelag

Ladja Delfin, Rovinj.Odhod ob 11.30 iz pristanišča Rovinj. Izlet prikazuje panoramo starega mesta in čudovitega arhipelaga z otoki Svete Katarine, Svetega Andreja in otoka s svetilnikom (Sveti Ivan). Vrnitev okoli 13.00.
Cena za odrasle: 110 HRK. Cena ne vključuje avtobusa in vodnika.
Več o izletih z ladjico iz drugih mest v Istri.

Spletna rezervacija

Izlet na Rdeči otok in Limski kanal

Rdeči Otok.Odhod okoli 11.30 iz pristanišča Rovinj. Ladja Delfin. Pijača dobrodošlice in predstavitev posadke. Plovba po rovinjskem arhipelagu, blizu Zlatega rta do Rdečega otoka. Odmor za kopanje (1 ura). Po vrnitvi na ladjo kosilo med križarjenjem. Nato plujte po Limskem kanalu do Piratske jame. Odmor 40 minut, po možnosti plavanje ali pavza v kavarni. Povratek na izhodišče okoli 17. ure.
Cena za odrasle je 375 HRK in vključuje pijačo dobrodošlice in kosilo na ladji. Kosilo vključuje vegetarijanski meni, ribe ali meso na žaru (po želji), solato, kruh, vino in vodo. Vključena je tudi vstopnica za Rdeči otok, vhod v Gusarsko jamo pa se plača posebej: 8 HRK.

Spletna rezervacija

Izlet s katamaranom Prince of Venice neposredno v Benetke

Katamaran Prince of Venice.To potovanje gre vsak ponedeljek, sredo in petek z odhodom ob 07.45 (prijava 7.15) in se vrne ob 20.30, med sredino junija in koncem septembra. Tu je podroben opis tega izleta.
Cena: 640 HRK za odrasle, za otroke do 14 let 50 % in do 7 let brezplačno.

Za izlete z odhodom iz pristanišča Rovinj (640 HRK):

Spletna rezervacija

Za izlet, z avtobusnim prevozom na ladjo (680 HRK):

Spletna rezervacija

Izlet v Benetke s katamaranom San Pawl, preko Poreča

Ladja San Pawl.To potovanje z odhodom ob 07.00 (prijava ob 6.30) in vrnitev okoli 21.00. Tu je podroben opis tega izleta.
Cena: 595 HRK za odrasle in otroke plačate v skladu s pogoji družinskega paketa (FP).

Za izlete z odhodom iz pristanišča Rovinj (595 HRK):

Spletna rezervacija

Za izlet, z avtobusnim prevozom na ladjo (630 HRK):

Spletna rezervacija

Izlet z ladjo v nacionalni park Brioni (fish-picnic)

Ladja Astral (lastnik - Atlas).To potovanje je bilo odpovedano od leta 2020. Izleti tipa fish picnic z obiskom Narodnega parka Brioni prihajajo iz Fažane (29 km od Rovinja) in Pulja (35 km od Rovinja).

Vremenski pogoji za izvajanje ladijskih izletov

Na vremenske vplive so najobčutljivejši ladijski izleti tipa fish picnic. V primeru močnega južnega (jugo), predvsem pa jugozahodnika (grabin) se ne priporoča odhod na ta tip izleta.
Če vremenska napoved ni idealna, lahko poskusite z avtobusom.

Enodnevni izlet na Plitviška Jezera

To potovanje je bilo odpovedano od leta 2020 zaradi epidemije COVID-19. Ta edinstveni Nacionalni Park se nahaja 270 km iz Rovinja.
Načrt poti:
Časi odhodov avtobusa so: od 06.45 v kampu Veštar do 07.45 v hotelu Amarin. Sledi izlet s približnim povratkom v hotel ob 21.30.
Cena: do 750 HRK za odrasle. Cena vključuje: strokovnega vodiča, prevoz s turističnim avtobusom, kosilo ter vstopnico v nacionalni park (250 HRK = 35€).

Rovinj

Do 2600 sončnih ur na leto in odlična klima. Obala z otoki in modrim morjem. Cerkev Svete Evfemije in staro mestno jedro s kulturnimi znamenitostmi. Najmodernejši hoteli, pa tudi stare gostilne in odlična gastronomija. Za vsakogar nekaj. Rovinj je lepo mesto na zahodni obali Istre, turistična sezona pa se začne aprila in konča oktobra. Cene in urnik bodo poslani na zahtevo.
Za goste, ki prihajajo sami v pristanišče, za parkiranje ob morju priporočamo parkirišče Mala Valdibora na naslovu: Ulica Giordana Paliage 5, 52210 Rovinj.