Covid-19 státusz

2021-től minden 5,99 évnél idősebb utasnak csatolnia kell a következő dokumentumok egyikét:

  • 1. Oltási igazolás (vissza kell igazolni, hogy a COVID-19 vakcina második adagját vagy az első adagot Johnson & Johnson-tól több mint 14 napja kapta), vagy
  • 2. 6 hónapon belüli igazolás a betegségről, vagy
  • 3. A 72 óránál nem régebbi PCR-teszt vagy a 48 óránál nem régebbi gyors antigén-teszt (RAT) a Covid-19 esetében. Elérhető tesztelés.

Ezeket a dokumentumokat a hajóra való belépéskor (bejelentkezéskor) és Olaszországba érkezéskor ellenőrizzük.

Egyéb kötelezettségek:

Isztria Velence - hajókirándulás

Velence – gyorshajós kirándulások az isztriai partszakaszról. A hajók teljes felszereltséggel vannak ellátva, légkondicionáló, bárrész. Mi az „Atlas d.d.”, „Kompas d.o.o.”, „Venezialines d.o.o.” által szervezett kirándulásokat áruljuk. Az árakat és utazási feltételeket Ők szabják meg.

Az útlevél vagy személyazonosító igazolvány kötelező! Ezek a járatok összekötik Olaszországot és Horvátországot, igy a határátkelés miatt az ügynökségnek el kell küldeni a következőket: név és utónév, születési dátum, nemzetiség, valamint a dokumentumok száma amellyel utaznak.

Csoportos mozgás terv a kikötőből a Szent Márk térre egy Velencei látogatás soránA velencei ottartózkodás 5-6 órás, az egyirányú út pedig 2,5 (Umag) 4h-ig (Rabac). Horvát nyelvű útvezető biztositva van a hajón és a városnézés első órájában. Adott esetben lehetséges a gondola bérlése, ebéd és taxi-hajó foglalás. Már a hajón tájékoztatják az utasokat a város fő jellegzetességeiről, a kirándulás menetéről, az időpontokról, a fő látnivalókról stb. A visszatérés este van.
Egy tapasztalt idegenvezető kíséri Önt a hajón az Adriai-tenger feletti meghajtóban és a Szent Márk tér (a város első 30 percében) sétával. A csoport gyalog a San Basilio kikötőből, a Ponte dell'Accademia útján keresztezi a Grand Canal-ot, és a Szent Márk téren végződik. Vezető túra angol és német nyelven garantált. Opcionálisan gondola túrák, ebéd és taxi-hajó is megrendelhető. A városra vonatkozó alapinformációk áttekintése, találkozási idők, érdekes helyek stb.

Velencei horvátországi kompok

Lehetséges az egyirányú út is. Velencében a beszállás San Basilio, a horvát részről pedig: Umag, Poreč, Rovinj, Pula és Rabac kikötője. A 2020-as árak 400 és 645 HRK között lesznek, a konkrét dátumtól és a vonaltól függően. Mi segítünk Önnek abban is, hogy hajóval érkezéskor Horvátországban busszal vagy taxival keressünk.

Többet is megtudhat konkrét utazásokról, ha kiválasztja az indulás városát a fenti navigációs sávon. Az árakat és az ütemtervet az Ön kérésére küldjük el.

 

Velence

A velencei lagúna az Adriai-tengeren fekszik, Olaszország északkeleti részén. Az édesvizű lagúna a Po folyó déli szájában és az északi Piave körzetében terül el. A név az ókori velencei népből származott, akik még Krisztus előtt a tizedik században telepedtek le. A város még mindig a Velencei Köztársaság fővárosa volt. Velencét az Adria királynőjének, a Vízvárosának, a Maszkok Városa, Hidak Városa, Lebegő Város-ként volt ismert. Velence az irók, újságirók leirásai szerint a legszebb emberként épült vagy mint Evrópa legromantikusabb városa.
Mennyire volt civilizált volt Velence, mutatja az a történelmi tény, hogy már 960-ban a velencei dózsa Pietro IV Candiana a népgyűlésen jóváhagyta a rabszolgakereskedést tiltó törvényt.
A velencei épitészeti stilus gazdag és változatos. Számos látnivaló van: Szent Márk-bazilika, Canal Grande, a Piazza San Marco, a Rialto-hid. Ismert múzeumok és galériák: Cà Pesaro Museum of Modern Art és the Museum of Oriental Art, Peggy Guggenheim Collection.

Ez a város Olaszország egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, itt van a Louis Vuitton és az Ermenegildo Zegna eredeti boltjai és még sokan mások. A leghíresebbek készitmények a muránói üveg- és a karneváli maszkok.

A közlekedési összekötők két legfontosabb pontja a Marco Polo nemzetközi repülőtér és a Treviso repülőtér Treviso városában, Velencétől 30 km-re. Fontos még a regionális és nemzetközi vonatok központja is.

 

** Forrás: Wikipedia.

A velencei karnevál az egyik leghiresebb. Bár februárban van, mielőtt elkezdődik a kirándulások szezonja, ezk a képek megmutatják az Adria Királynője hangulatát.

GondolaVelencei Canal GrandeA velencei fából készült dokkokonKarnevál

Részletesebb tájékoztatásért a Istria-ból induló kirándulásokról forduljon hozzánk e-mailben vagy telefonon (Whats Up, Viber és Face Time) ezenkivül Renátát a +385989485604 vagy Nenad-ot a +38598232083 számokon. Általános feltételek.